+31 55 200 2999

Ma-Vr: 9:00 - 17:00 | Storingsdienst 24/7 bereikbaar

WERKEN BIJ EMONDT

Emondt Multiclima

VRV- en VRF-systemen

Met een VRV- en VRF-systeem op energie-efficiënte manier kantoren, hotels, schoolgebouwen, ziekenhuizen, datacentra of andere zakelijke gebouwen verwarmen en koelen. Met slechts één buitendeel en meerdere aangekoppelde binnendelen koel en verwarmt u met dezelfde installatie. 

De complete oplossing voor klimaatregeling in uw gebouw

Een VRV- of VRF-systeem verlaagd uw energiegebruik door seizoenprestaties te optimaliseren door middel van efficiënte binnen- en buitendelen, innovatieve technologie en slim energiebeheer. Kies voor een totaal oplossing voor alle toepassingen en klimaatomstandigheden. Wij leveren het klimaat voor optimaal comfort in uw gebouw. 

 

 

VRF- (Variable Refrigerant Flow) of VRV-systemen (Variable Refrigerant Volume) worden gebruikt om meerdere ruimtes tegelijkertijd op zeer energie efficiente wijze te verwarmen of koelen. De toepassingen waarbij een VRF- of VRV-systeem gebruikt kan worden zijn eindeloos. Voorbeelden zijn: hotels, kantoren, winkels, utiliteit, ziekenhuizen, horeca, datacentra, onderwijs, etc.

 

Het verschil tussen een vRV-systeem en een VRF-syteem

Technisch zijn werken een VRV- en VRF-systeem hetzelfde. Een VRV-systeem (Variable Refrigerant Volume) is ontworpen door Daikin en draagt al meer dan 30 jaar deze naam. Een VRF-systeem (Variable Refrigerant Flow) wordt gemaakt door alle andere fabrikanten die dit type installatie maken. In beide gevallen gaat het om een installatie waarbij meerdere ruimtes tegelijkertijd verwarmd en gekoeld kunnen worden. Daikin heeft een patent op de VRV term, waardoor andere fabrikanten de installaties leveren onder de VRF-systeem. 

Emondt Koeltechniek & Multiclima klimaatsysteem
Duurzame klimaatinstallatie dmv een VRV- /VRF-systeem

VAN HET GAS AF MET EEN VRF-/VRV-SYSTEEM

Waarom zou u kiezen voor een VRV- of VRF-systeem? Het belangrijkste voordeel van dit type klimaatinstallaties is de energiezuinige manier van verwarmen en koelen. Een VRV- of VRF-klimaatinstallatie haalt 75% van de energie uit de buitenlucht en 25% uit elektriciteit. Hierdoor heeft u geen andere energiebron meer nodig zoals bijvoorbeeld gas. U kunt uw bedrijf, kantoor, hotel of ander pand hierdoor gasloos verwarmen en dus ook weer koelen. Omdat er koudemiddel wordt gebruikt in de installatie kunt u zelfs als het vriest warmte uit de buitenlucht halen. Een VRV- of VRF-systeem heeft een hoog rendement en levert precies de capaciteit die gevraagd wordt in een specifieke ruimte in uw gebouw. Hierdoor is de installatie energiezuiniger dan een koelinstallatie met een HR-ketel. 

 

Een VRV- en VRF-installatie komt hierdoor in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA), hierdoor kunt u een deel van de investering aftrekken van uw winst. Maar vaak nog belangrijker is de energiebesparing die u behaalt op uw klimaatinstallatie.  

Daikin VRF-SYSTEMEN

MITSUBISHI VRF-SYSTEMEN

More info

Modular L Pro + Smart Air Handling Units ECPEN20-416

Ventilation Product catalog for professionals interactive ECPEN20-203

Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK