+31 55 200 2999

Ma-vr: 8:00 - 17:00 | Service en onderhoud 24/7

WERKEN BIJ EMONDT

Winkelinterieur viswinkel

Als je een viswinkel runt, weet je dat het interieur van je winkel van groot belang is voor het aantrekken van klanten en het behouden van hun loyaliteit. Het interieur van je viswinkel moet een uitnodigende sfeer creëren die de klanten aanspreekt en hen het gevoel geeft dat ze de beste kwaliteit vis kopen.

De belangrijkste elementen in een viswinkel interieur

Hier zijn enkele belangrijke elementen die je in overweging moet nemen bij het ontwerpen van je viswinkel interieur:

1. Vispresentatie

Een aantrekkelijke en goed georganiseerde vispresentatie is essentieel om de klanten aan te trekken en hun interesse te wekken. Zorg ervoor dat de vis vers en van hoge kwaliteit is en dat het display schoon en netjes is. Gebruik kleurrijke borden en decoraties om de visdisplay er aantrekkelijk uit te laten zien en zorg ervoor dat de prijzen duidelijk zijn aangegeven.

2. Natuurlijke materialen in je viswinkel

Gebruik natuurlijke materialen en materialen die herkomst van je product weerspiegelen, om je viswinkel een verse en authentieke uitstraling te geven. Natuurlijke materialen passen goed bij het thema van de zee en geven de winkel een warme en uitnodigende sfeer. Een klant moet trek krijgen van je presentatie en interieur.

3. Verlichting

Goede verlichting is essentieel om de visdisplay er aantrekkelijk uit te laten zien en om de klanten te helpen bij het bekijken van de vis. Gebruik heldere verlichting om de kleuren en details van de vis te accentueren en om de sfeer van de winkel te verbeteren.

4. Horeca in je winkel

Afhankelijk van je winkelplan, ruimte en doelstellingen is het optioneel om een zitgedeelte te creëren in je viswinkel. Dit is namelijk een manier om klanten langer in je winkel te houden en te laten genieten van jouw verse vis of kibbeling. Maar let wel op dat dit past bij jouw winkelplan, want vergeet niet dat de presentatie en kwaliteit van de vis zelf het belangrijkste aspect is van je winkel.
Zwart marmer-look eilandmeubel

Geur in viswinkels

Een frisse en aangename geur in de viswinkel zorgt voor een versbeleving in een viswinkel. Het is echter belangrijk om te onthouden dat vis een natuurlijk product is en een eigen geur heeft. Een sterke, onaangename geur kan een teken zijn van bederf en kan klanten afschrikken. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de viswinkel schoon en goed geventileerd is, en dat alle vis op de juiste manier wordt opgeslagen en bereid. Let er daarom op bij de keuze van je interieur dat dit ook gemakkelijk en goed schoon te houden is. Kies voor een afwerking met materialen die voldoen aan de HACCP normen.

HACCP-normen in een viswinkel interieur

HACCP is – zoals waarschijnlijk bekend – de internationaal erkende methode om voedselveiligheid te waarborgen. In een viswinkel inrichting is het van vitaal belang om HACCP-normen te volgen om de veiligheid van de visproducten te waarborgen. HACCP-normen richten zich op het identificeren en beheersen van gevaren die kunnen leiden tot ziekteverwekkers, allergenen en chemische contaminanten in visproducten. Dit omvat onder andere de hygiëne van de vis, de opslag en verwerking ervan, en de training van het personeel. Om ervoor te zorgen dat de viswinkel voldoet aan de HACCP-normen, is het belangrijk om een HACCP-plan op te stellen en dit regelmatig te evalueren.

 

Klanten zijn zich steeds meer bewust van voedselveiligheid en kwaliteit. Door ervoor te zorgen dat de viswinkel voldoet aan de HACCP-normen en dat de geur in de winkel aangenaam is, kunnen eigenaren van viswinkels hun klanten vertrouwen geven in de producten en het merk.

Een viswinkelinrichter

Een viswinkelinrichter is een professional die gespecialiseerd is in het ontwerpen, plannen en bouwen van viswinkels. Een viswinkelinrichter heeft uitgebreide kennis van de specifieke vereisten van viswinkels en kunnen helpen bij het creëren van een aantrekkelijke en functionele ruimte voor het presenteren en verkopen van visproducten.

 

Een viswinkelinrichter kan helpen bij elke stap van het inrichten van een viswinkel, van het ontwerpen van de lay-out tot het kiezen van de juiste apparatuur en meubels. Zo kan een viswinkelinrichter advies geven over de beste manieren om visproducten te presenteren en te bewaren, rekening houdend met factoren zoals de luchtvochtigheid en temperatuur. Bovendien kan een specialist op viswinkelinterieurs ook helpen bij het kiezen van verlichting, kleuren en materialen om een aantrekkelijke sfeer te creëren die past bij de branding van de viswinkel.

 

Naast het ontwerpen en plannen van de viswinkel, kan een viswinkelinrichter ook helpen bij de installatie en het onderhoud van de apparatuur en meubels. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij de installatie van koelkasten en vriezers, en het onderhoud van deze apparatuur om ervoor te zorgen dat de visproducten altijd vers blijven.

 

Het inhuren van een viswinkelinrichter kan voordelen hebben voor eigenaren van viswinkels die zich willen concentreren op het runnen van hun bedrijf. Een viswinkelinrichter kan zorgen voor een professionele en goed geplande viswinkel, die klanten kan aantrekken en een positieve merkervaring kan bieden. Ze kunnen ook helpen bij het maximaliseren van de ruimte in de viswinkel en het creëren van een efficiënte en effectieve werkomgeving voor het personeel.

Koeltoonbank centraal in de winkel

Koeltechniek in een viswinkel

Koeltechniek is van cruciaal belang in een viswinkel om ervoor te zorgen dat de visproducten vers blijven en van goede kwaliteit zijn voor de klanten. Er zijn verschillende koelsystemen die in een viswinkel kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de grootte van de winkel en het aantal producten dat moet worden gekoeld.   Een van de meest voorkomende koelsystemen in viswinkels is de koeltoonbank of koelvitrine. Dit is de plek waar je alle verse vis en bedieningsproducten kan presenteren en je klanten kan verleiden met alles wat je te bieden. Dit onderscheid een viswinkel van andere winkels en straalt versheid uit naar een klant. Een goede koeltoonbank houdt de producten op de juiste temperatuur en zorgt ervoor dat ze vers blijven. Het is belangrijk om de temperatuur in de koelvitrine regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat deze op de juiste temperatuur blijft.   Daarnaast heeft een viswinkel veelal een koel- en vriescel, met een grotere opslagcapaciteit om vis en andere producten te bewaren. Een koelcel kan op maat worden gemaakt om aan de specifieke behoeften van de viswinkel te voldoen. Ook hier is een enorm scala een kwaliteit te krijgen. Hier is het voornamelijk van belang wat je wil gaan opslaan in de koel- of vriescel en wat hiervoor de bewaarcondities zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat je koelcel werkt. Een budget optie lijkt vaak aantrekkelijk maar levert veelal later toch enige problemen op. Bekijk hierdoor goed wat bij jou winkel past.   Ook is belangrijk om te overwegen hoe je de koelinstallatie laat monteren. Je kan kiezen voor stekkerklare meubels maar eigenlijk is in een viswinkel de beste en professionele oplossing om de installatie apart te installeren van de koeltoonbank en/of koelcel. Hierdoor heb je geen geluid in je winkel of warmte die de installatie uitstoot. Laat je hierbij goed adviseren door een koeltechnisch bedrijf voordat je overgaat tot aankoop. Onze koeltoonbank creëert optimale luchtvochtigheid condities, waardoor de producten er goed uit blijven zien.

Verschillende productgroepen in je viswinkel en de inrichting

centralevishandel-overzicht-2

Verschillende productgroepen in je viswinkel en de inrichting

Als eigenaar van een viswinkel is het belangrijk om een breed scala aan productgroepen aan te bieden om aan de behoeften en wensen van je klanten te voldoen. Hieronder vind je een lijst van productgroepen die je kunt overwegen voor je viswinkel:

verse vis

Verse vis is misschien wel de belangrijkste productgroep van een viswinkel. Het is belangrijk om een verscheidenheid aan vissoorten aan te bieden, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid.

Gebakken vis

Gebakken vis zoals kibbeling is een handige en populaire keuze voor klanten die snel en gemakkelijk willen eten. Het is veelal een belangrijke productgroep voor zowel de omzet als de marge.

Gerookte vis

Gerookte vis is een andere belangrijke product categorie en kan een belangrijke bron van omzet zijn voor een specifieke klantengroep. Bied verschillende soorten gerookte vis aan, zoals zalm, forel en makreel.

Schaal- en schelpdieren

Schaal- en schelpdieren: Schaal- en schelpdieren zijn populair bij klanten die op zoek zijn naar een speciale traktatie. Bied verschillende soorten aan, zoals garnalen, kreeft, krab en mosselen.
Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK