+31 55 200 2999

Ma-vr: 8:00 - 17:00 | Service en onderhoud 24/7

WERKEN BIJ EMONDT

Winkelinrichting retail

Een goed ontworpen winkelinrichting retail kan het verschil maken tussen succes en falen in de detailhandel. Het creëert niet alleen een aantrekkelijke omgeving voor klanten, maar kan ook de verkoop verhogen en de merkbeleving versterken. Met de juiste indeling, verlichting, kleuren en materiaalkeuze kan een winkelinrichting zorgen voor een optimale klantbeleving en een efficiënte werkomgeving voor het personeel. Investeer daarom in een effectieve winkelinrichting en zorg dat uw winkel zich onderscheidt van de concurrentie. Onderaan de streep betaald zich dit terug voor jou winkelconcept.

Zelfbedieningswand met verse groenten

Waar moet je op letten bij het inrichten van jou retail winkel?

Gebruik aantrekkelijke displays: Maak gebruik van aantrekkelijke displays om uw groente op te presenteren. Gebruik bijvoorbeeld manden, schalen en houten kisten om uw producten op een natuurlijke en uitnodigende manier te presenteren.

 

Maak het gemakkelijk om te kopen: Maak het voor klanten gemakkelijk om groente te kopen door prijskaartjes en andere informatie duidelijk te plaatsen. Dit kan klanten helpen bij het nemen van beslissingen en kan de verkoop stimuleren.

 

Zorg voor een gevarieerd assortiment: Zorg voor een gevarieerd assortiment van groente, inclusief seizoensgebonden en lokale producten. Dit kan klanten aantrekken die op zoek zijn naar specifieke groente en kan hen ook aanmoedigen om nieuwe producten te proberen.

 

Houd uw groente vers: Dit lijkt misschien een open deur, maar het vers aanbieden van je product en van hoge kwaliteit is de basis van een goed lopende winkel. Zorg ervoor dat je meubels en interieur dit ook makkelijk maken. Moet er bijvoorbeeld te veel fruit in een bak liggen dan gaat het gemakkelijk rotten. Hier kan je bijvoorbeeld werken met een valse bodem of kleinere bakken waardoor je makkelijker uitverkoopt. Verwijder beschadigde of verkleurde groente meteen en vervang deze door nieuwe, verse producten.

Winkelaanzicht vanaf achter de toonbank

Trends groentewinkel concepten

Er zijn verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het inrichten van een retail winkel. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

 • Doelgroep: Het is belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is, omdat dit bepaalt welke producten je verkoopt en hoe je de winkel inricht. De inrichting moet aansluiten op de behoeften en wensen van jouw doelgroep.
 • Indeling: De indeling van de winkel moet zorgen voor een optimale klantbeleving en een goede doorstroom van klanten. Een logische indeling zorgt ervoor dat klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
 • Presentatie van producten: Het is belangrijk om jouw producten op een aantrekkelijke manier te presenteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van displays, kleurrijke verpakkingen, goede belichting en prijskaartjes.
 • Sfeer: De sfeer van de winkel is van groot belang voor de beleving van de klant. Dit wordt bepaald door factoren als muziek, verlichting, kleuren en geuren.
 • Inrichtingselementen: Het gebruik van meubels, verlichting en decoratie kan de uitstraling van jouw winkel versterken. Kies bijvoorbeeld voor een passende stijl en kleurenpalet om eenheid te creëren in de winkel.
 • Routing: Een goede routing in de winkel zorgt ervoor dat klanten worden geleid naar de belangrijkste producten of aanbiedingen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van bewegwijzering en displays.
 • Service: Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan de service in de winkel. Dit kan bijvoorbeeld door het trainen van het personeel en het bieden van een goede klantenservice.
 

Door aandacht te besteden aan deze aspecten kun je als retailer een aantrekkelijke en succesvolle winkel creëren.

Zelfbedieningsmeubel met fruit en tapas

Retail winkelinrichter

Een retail winkelinrichter is een professional die gespecialiseerd is in het ontwerpen en inrichten van winkels voor detailhandelaren. Hun doel is om de winkelruimte zo efficiënt mogelijk te benutten, met als doel een winkel waar je mond van open valt. Maar dit te combineren met functionele en aangename aspecten wat een winkel nodig heeft om klanten en medewerkers zich op hun gemakt te laten voelen.

 

Een retail winkelinrichter houdt rekening met verschillende factoren bij het inrichten van een winkel, zoals de producten die er worden verkocht, de doelgroep, de beschikbare ruimte en het gewenste imago van de winkel. Ze kunnen advies geven over de indeling van de winkelruimte, de positionering van de producten, de verlichting, de kleuren, de materialen en de meubels die gebruikt moeten worden.

 

Een retail winkelinrichter werkt nauw samen met de eigenaar en/of manager van de winkel om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldoet aan de verwachtingen van de klant en dat het binnen het beschikbare budget past. Ze kunnen ook samenwerken met aannemers, architecten en andere professionals om ervoor te zorgen dat het project soepel verloopt en op tijd wordt voltooid.

Wat komt er allemaal kijken bij een retail interieurproject?

Een retail interieurproject omvat verschillende stappen en aspecten, zoals hieronder beschreven:

 1. Conceptontwikkeling: Hierbij wordt een concept bedacht dat past bij het merk, de doelgroep en het product. Het concept moet aansluiten bij de identiteit van de winkel en de gewenste beleving voor de klant.
 2. Ontwerp: Er wordt een ontwerp gemaakt voor het interieur van de winkel. Hierbij wordt gelet op de indeling van de ruimte, de routing, het kleurgebruik, de verlichting, het meubilair en de presentatiemogelijkheden voor de producten.
 3. Materialen en afwerking: Er wordt bepaald welke materialen er gebruikt worden voor de verschillende onderdelen van het interieur. Hierbij wordt gekeken naar duurzaamheid, onderhoudsgemak en uitstraling.
 4. Technische uitwerking: Het ontwerp wordt technisch uitgewerkt, waarbij rekening wordt gehouden met de installaties, de verlichting, de audiovisuele apparatuur en andere technische aspecten.
 5. Bouw en inrichting: De daadwerkelijke bouw en inrichting van de winkel vindt plaats. Hierbij worden alle onderdelen van het ontwerp gerealiseerd, van de vloer tot aan het plafond.
 6. Finishing touch: Het interieur wordt afgewerkt met de juiste accessoires, verlichting en decoratie. Hierbij wordt gezorgd voor de gewenste sfeer en uitstraling.
 7. Oplevering: Het interieur wordt opgeleverd en er wordt een eindcontrole uitgevoerd. Indien nodig worden nog aanpassingen gedaan.
 8. Nazorg: Na de oplevering wordt er nazorg verleend, waarbij er ondersteuning wordt geboden bij vragen of problemen. Ook kan er onderhoud en schoonmaak worden gepland.
 

Het is belangrijk dat deze stappen goed worden doorlopen om een succesvol retail interieurproject te realiseren dat past bij het merk, de doelgroep en de gewenste beleving voor de klant. gebruik worden gemaakt van bewegwijzering en displays om klanten te leiden naar belangrijke producten en aanbiedingen.

Drie ideeën waar je aan kan denken bij het inrichten van je retail winkel

Een interactief interieur

Dit zou kunnen bestaan uit digitale displays en interactieve oppervlakken die klanten kunnen gebruiken om menu’s te bekijken, bestellingen te plaatsen en zelfs hun eigen decor te kiezen. Deze innovatieve horeca-interieur zou een unieke en boeiende ervaring bieden voor klanten, terwijl het ook de efficiëntie van de bediening zou kunnen verbeteren.

Een duurzaam interieur

Dit zou kunnen omvatten hergebruikte materialen, energiezuinige verlichting en apparatuur, en zelfs groene muren of andere elementen van biophilic design. Het doel van een duurzaam interieur zou zijn om de ecologische voetafdruk van de horeca te verminderen en klanten aan te trekken die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en milieubewust zijn.

Een interactief interieur

Dit zou kunnen variëren van een futuristisch sciencefiction thema tot een gezellig en rustiek plattelandsthema. Het doel zou zijn om klanten onder te dompelen in een unieke omgeving die hen zal verrassen en vermaken. Een thematisch interieur zou ook een geweldige marketingtool zijn, omdat klanten het zullen delen op sociale media en aanbevelen aan vrienden.

Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK