+31 55 200 2999

Ma-vr: 8:00 - 17:00 | Service en onderhoud 24/7

WERKEN BIJ EMONDT

Winkelinrichting Kaaswinkel

Een kaaswinkel is een plek waar klanten heen gaan om hun favoriete kazen te vinden, proeven en te kopen. Het is een plek waar de kwaliteit en versheid van de kazen de belangrijkste prioriteit is. Maar naast de kwaliteit van de producten is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de winkelinrichting van een kaaswinkel. Een goed ontworpen en ingerichte kaaswinkel kan klanten aantrekken en hun winkelervaring verbeteren.

 

Een belangrijk aspect van de winkelinrichting van een kaaswinkel is het kiezen van de juiste materialen en kleuren. Hout is bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege de natuurlijke en ambachtelijke uitstraling die het geeft. Het kan worden gebruikt voor het maken van planken en kasten waarop de kazen worden gepresenteerd. Daarnaast kunnen de kleuren van de muren en vloeren de sfeer van de winkel bepalen. Warme en natuurlijke kleuren creëren een gezellige sfeer, terwijl heldere en levendige kleuren een meer moderne uitstraling geven.

Winkelverlichting in een kaaswinkel

Een ander belangrijk aspect van de winkelinrichting van een kaaswinkel is de verlichting. De kazen moeten goed worden verlicht om hun kleur en textuur te benadrukken. Kies je bijvoorbeeld voor zacht en warm licht als je een gezellige sfeer in je winkel wilt hebben. Of kies voor een lichtere winkel met witter licht voor een moderne uitstraling en frisse look. Belangrijk bij verlichting is altijd dat klanten je producten goed kunnen zien en kunnen selecteren.

Ook kan je verlichting gebruiken zoals spots om je klantgedrag te sturen. Door een specifieke tafel uit te lichten met een fractie feller licht zal de aandacht van een klant naar deze tafel worden getrokken. Dit stimuleert de verkoop van deze producten, dus kan je kiezen welke producten je het liefst in de spotlight wil zetten.

speciale food kleuren

Er zijn speciale food kleuren verkrijgbaar voor verlichting om de primaire kleuren in je product zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor een gele tint in spots waar je Hollandse kaas presenteert en laat het geel van deze kazen nog beter uitkomen door middel van het licht.

Bluetooth boxen in je verlichtingsrail

Wist je dat je ook bluetooth boxen kan krijgen die je gemakkelijk in je verlichtingsrails kan klikken? Hierdoor hoef je geen aparte geluidsinstallatie meer te kopen. De boxen gebruiken stroom uit de spanningsrails en kan je gemakkelijk via bluetooth gebruiken.

Interieur en kaaspresentatie

Het presenteren van kazen is een belangrijk onderdeel van de winkelinrichting van een kaaswinkel. Het is belangrijk om de kazen zo te presenteren dat ze aantrekkelijk en toegankelijk zijn voor de klanten. Het is belangrijk om verschillende soorten kazen te categoriseren en te groeperen op smaak, textuur, land van herkomst of andere kenmerken. Dit kan klanten helpen om hun keuze te maken en kan de verkoop van kazen verhogen.

Hou dit dus in gedachten bij het opmaken van een inrichting. Zorg ervoor dat je producten logisch zijn verdeeld over de winkel en dat hier bijpassende presentatiemeubels bij horen. Let op de plekken waar je gekoelde meubels nodig hebt, en waar niet.

productcategorieën zoals noten en olijven

Klanten die komen voor kaas kan je gemakkelijk ook andere producten zoals noten of olijven verkopen. Als versondernemer is het belangrijk om hier een keuze in te maken en je winkel hier op in te richten. Hieronder 3 tips om rekening bij te houden bij de verkoop van noten en olijven.

  1. Presenteren kan je leren: klanten eten niet alleen met hun smaakpapillen, maar ook met hun ogen. Zorg ervoor dat je noten er visueel aantrekkelijk uitzien. Plaats ze bijvoorbeeld in mooie, doorzichtige bakken zodat de kleuren van de noten de presentatie versterken. Laat klanten de noten zien en de verschillende soorten en maten vergelijken.

 

  1. Spreken is zilver, proeven is goud: klanten zijn vaak terughoudend om iets nieuws te proberen als ze niet weten wat ze kunnen verwachten. Zorg ervoor dat je je producten om te proeven aanbiedt aan je klanten. Dit helpt bij het bij het maken van een keuze en kan hen overtuigen om te kopen. Belangrijk is om hier bij je winkelplan goed rekening mee te houden hoe je deze proeflocaties schoon houdt en aantrekkelijk maakt.

 

  1. Wees creatief met je marketing: Noten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en verkocht. Denk aan het maken van mixen van verschillende noten, zoals een energiemix voor sporters of een feestelijke mix voor de feestdagen. Bied ook verschillende verpakkingsmogelijkheden aan, zoals kleine snackzakjes of grotere hersluitbare zakken voor gezinnen. Zo kan een interieurbouwer rekeninghouden met ruimte in een frame van een presentatiemeubel waarin je een bord kan uitwisselen. In dit bord kan je dan bijvoorbeeld verschillende foamborden met reclame wisselen.

Routing en (eind)kassasysteem

Heb je al nagedacht waar je de kassa in je winkel wil plaatsen? Laat je klanten op meerdere punten afrekenen of maak je gebruik van een eindkassa? Met een eindkassa verplicht je iedere klant om de routing door de winkel te doorlopen om te kunnen afrekenen. Meerdere kassa’s op verschillende plekken in je winkel voorkomen dit, maar wil je niet juist je klant je hele winkel laten zien? Keuzes, keuzes, keuzes..

 

Wil je graag hulp bij het inrichten van jou verswinkel? Als winkelinrichter met meer dan 75 jaar ervaring in het inrichten van verswinkels heeft Emondt KMI alles wat je nodig hebt voor het inrichten van jou kaaswinkel onder 1 dak. Neem contact met op via onderstaand formulier voor meer informatie.

Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK