+31 55 200 2999

Ma-vr: 8:00 - 17:00 | Service en onderhoud 24/7

WERKEN BIJ EMONDT

Winkelinrichting horeca

Als horecaondernemer is het belangrijk om je te onderscheiden van de concurrentie. Naast het bieden van een sterk horecaconcept en service, kan een goed ontworpen en geoptimaliseerde horeca interieur inrichting je helpen om een blijvende indruk achter te laten bij je gasten. Een goed doordacht horeca interieur en design kan je helpen om je merkidentiteit te versterken, de efficiëntie te verbeteren en de beleving van je gasten te stimuleren.

 

 

Bij het ontwerpen van een horecagelegenheid, is het van belang om rekening te houden met de functionele aspecten zoals indeling, werkbaarheid voor je personeel en de wet en regelgeving zoals bijvoorbeeld HACCP normen. Daarnaast moet de horecazaak ook visueel aantrekkelijk zijn voor de gasten, en een positieve invloed hebben op hun ervaring. Het is dus belangrijk om een evenwicht te vinden tussen functionaliteit en esthetiek.

Type horeca inrichtingen met een winkelinterieur

Hier kijken wij naar horecazaken met een winkelinterieur. Kenmerkend voor deze zaken is dat er veelal een afhaalcomponent in de onderneming zit. Zo zijn er verschillende zaken te onderscheiden, elk met eigen kenmerken en doelgroepen. Hieronder volgen de belangrijkste typen horecazaken:

Snackbar

Een snackbar is een afhaal horecazaak waar voornamelijk fastfood en snacks worden verkocht, zoals friet, burgers, frikandellen en kroketten. Belangrijk in dit interieur is de efficiënte inrichting van de toonbank ten opzichte van de bakoven waar de snacks worden gebakken.

Broodjeszaak

Een broodjeszaak is een afhaal horecazaak waar voornamelijk belegde broodjes worden verkocht, vaak in combinatie met soep en salades. Net als bij een snackbar is een toonbank het belangrijkste in een broodjeszaak gezien deze zo efficiënt mogelijk ingericht moet zijn. Het grote aantal verschillende producten wat je paraat moet hebben en ook nog eens vers zorgt ervoor dat de toonbank top ingericht moet zijn. Alle ballen op efficiëntie dus!

Cafés

Cafés zijn horecazaken waar gasten terecht kunnen voor drankjes en vaak ook lichte maaltijden, zoals broodjes en soep. Denk hierbij ook aan moderne varianten van het Café zoals een Bakery cafe. Kies voor een lichte een frisse uitstraling als je klanten meestal overdag komen, ga je juist voor een donkere kleur met wat drukkere patronen als je gasten ’s avonds komen.

Bars

Bars zijn horecazaken waar drankjes worden geserveerd, zoals bier, wijn en cocktails. Het aller belangrijkste in een bar interieur is – niet geheel verassend – de bar zelf. Kies voor een echte eye-catcher en een bar die past bij jou zaak. Een mooie bar staat garant voor beleving in je zaak.

Pizzeria

Een pizzeria is een afhaal horecazaak waar voornamelijk pizza’s worden verkocht, zowel traditionele pizza’s als creatieve en unieke pizza’s. Zorg voor een goede sfeer in een pizzeria door het interieur sfeervol neer te zetten. Een goedkoop interieur zorgt ervoor dat je minder geld kan vragen voor dezelfde pizza omdat de klantbeleving anders is.

Sushi Restaurant

Een sushi restaurant is een afhaal horecazaak waar voornamelijk sushi wordt verkocht, vaak in combinatie met andere Japanse gerechten zoals misosoep en tempura. Hier is het aller belangrijkste dat de winkel schoon en netjes is. Gezien je je klanten super verse sushi wil verkopen moet je interieur dit ook uitstralen.

Brasserie of restaurant

Brasseries of restaurants zijn horecazaken waar gasten kunnen genieten van een maaltijd, of het nu gaat om ontbijt, lunch of diner. Brasseries of restaurants kunnen zich richten op verschillende soorten gerechten, zoals fastfood, internationale gerechten of gastronomische ervaringen.

Burgerbar

Een grillrestaurant is een afhaal horecazaak waar voornamelijk gegrilde gerechten worden verkocht, zoals kebab, kip en gegrilde groenten. Kies voor een toonbank of bar die er goed uitziet maar waar je vooral gemakkelijk je burgers (of andere maaltijden) op kan bereiden. Het liefst in het zicht van de klant, maar hou er rekening mee dat het wel gemakkelijk schoon te houden is.

Foodtruck

Een foodtruck is een mobiele afhaal horecazaak die op verschillende locaties kan worden gevonden, zoals festivals, markten en evenementen. Foodtrucks verkopen vaak unieke en creatieve gerechten.

Aziatische afhaalzaak

Een Aziatische afhaalzaak verkoopt verschillende Aziatische gerechten, zoals Chinees, Thais, Vietnamees en Indonesisch. Deze afhaalzaken bieden vaak diverse gerechten aan en zijn populair bij een breed publiek. 
Afhaal horecazaken worden steeds populairder vanwege hun gemak en snelheid, vooral in drukke steden. Door de verschillende typen afhaal horecazaken te kennen, kunnen consumenten gemakkelijk de gewenste gerechten en specialiteiten vinden en bestellen.

Cafetaria Harmonie Nijmegen - 16

Uit welke onderdelen bestaat een horeca interieur?

Een horeca interieur bestaat uit verschillende onderdelen die samen een functionele en esthetisch aantrekkelijke omgeving creëren voor gasten. Hieronder volgen de belangrijkste onderdelen van een horeca interieur:

Meubilair

Het meubilair in een horeca winkelinterieur bestaat uit tafels, stoelen, barkrukken en banken. Het is belangrijk om meubels te kiezen die comfortabel zijn voor gasten en passen bij de uitstraling en stijl van het restaurant, café of bar.

Verlichting

De verlichting in een horeca interieur is belangrijk om een gezellige en aangename sfeer te creëren. Dit kan worden bereikt door middel van een combinatie van natuurlijk licht, accentverlichting en sfeerverlichting zoals hanglampen in allerlei vormen en maten.

Vloeren en wanden

De vloeren en wanden zijn belangrijk om de uitstraling en sfeer van het interieur te bepalen. Vloeren kunnen bijvoorbeeld worden gemaakt van hout, beton of tegels. Wanden kunnen worden gedecoreerd met schilderijen, posters, behang of muurschilderingen.

Toonbank of bar

De toonbank of bar is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het interieur van een horeca zaak. De toonbank of bar moet functioneel en goed georganiseerd zijn, zodat het personeel snel en efficiënt kan werken. Daarnaast kan je met je toonbank of bar je interieur een echte boost geven. Een vette betegelde bar of een toonbank in juist een ander sprekend materiaal maak of kraakt een interieur. De toonbank of bar moet de identiteit van jou vaak uitstralen.

Decoratie

Decoraties, zoals bijvoorbeeld planten of andere decoratieve objecten, kunnen bijdragen aan de sfeer en uitstraling van een horeca interieur. Het is belangrijk om decoraties te kiezen die passen bij de stijl en uitstraling van het restaurant, café of bar.

Audio

Audiovisuele apparatuur, zoals muziek- en videosystemen, kunnen bijdragen aan de sfeer van een horeca-gelegenheid. Het is belangrijk om deze apparatuur te kiezen op basis van de behoeften van gasten en de stijl van het interieur.

Waar moet je op letten bij het inrichten van en horeca winkel?

Bij het ontwerpen van een horeca-interieur moet je ook rekening houden met de verschillende zones in de ruimte. Zo kan je bijvoorbeeld een deel van de zaak gebruiken als winkel, een ander gedeelte voor de horeca, maar ook een deel waar je de maaltijden, zoals bijvoorbeeld broodjes, bereidt. Elk deel heeft zijn eigen sfeer en indeling. Door deze zones op de juiste manier in te richten, kan je de efficiëntie verbeteren en de klanttevredenheid verhogen.

Daarnaast is het belangrijk om bij het ontwerpen van horeca interieur inrichting ook rekening te houden met de online aanwezigheid van je merk. Een goede winkelinrichting kan namelijk ook bijdragen aan de online zichtbaarheid en vindbaarheid van je merk. Door bijvoorbeeld een fotogenieke hoek te creëren, kan je ervoor zorgen dat gasten/klanten foto’s van jouw horecazaak delen op social media, waardoor je online aanwezigheid vergroot wordt.

Kortom, een goed ontworpen en geoptimaliseerde interieur inrichting kan een groot verschil maken in de horeca. Door te investeren in een interieurinrichting die past bij jouw merkidentiteit en de behoeften van je gasten, kan je een blijvende indruk achterlaten en je omzet verhogen.

Stuur ons een bericht

Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK