+31 55 200 2999

Ma-vr: 8:00 - 17:00 | Service en onderhoud 24/7

WERKEN BIJ EMONDT

KLANT CASE:
Bakkerij Koenen in Westervoort

winkel van de toekomst

Bakkerij Koenen, het familiebedrijf dat al in 1869 begon met de verkoop van brood en banket, heeft onlangs een nieuwe winkel geopend in het winkelcentrum de Wyborgh in Westervoort: een multi-moment winkel gecombineerd met een bakkerscafé. Arjan Koenen vertegenwoordigt als zesde generatie de familietraditie en heeft het bedrijf inmiddels op de kaart gezet in de regio Arnhem. Met maar liefst tien winkels verspreid over de regio, is Bakkerij Koenen niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Broodafdeling Bakkerij Koenen
TO GO hoekje om in te spelen op meerdere eetmomenten

Van ontwerp tot realisatie

Bakkerij Koenen heeft ons gekozen als leverancier voor de inrichting van hun nieuwe winkel, omdat beide partijen dezelfde visie hadden over “de winkel van de toekomst”.  Arjan Koenen, eigenaar van de bakkerij, is dan ook zeer tevreden met het resultaat van zijn hybride winkel en benadrukt dat het soepele verloop van het hele proces mede te danken is aan het advies van Pieter Huuskes, de accountmanager van Emondt KMI Fresh Food Interiors.

Bakkerscafé voor meer winkelbeleving

De nieuwe winkel is 192 vierkante meter groot en voorzien van diverse zelfbedieningsmeubels, waardoor klanten zelf hun producten kunnen kiezen. Maar dat is niet alles; de winkel beschikt ook over een gezellig bakkerscafé, waar klanten kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie met een gebakje of een vers belegd broodje. Hierdoor wordt een bezoek aan Bakkerij Koenen niet alleen een gezellig shop-moment, maar ook een ware beleving.

Bank in de blauwe kleur van het logo van Bakkerij Koenen
Zwarte zelfbedieningsmeubels met houten schappen

Multi Moment Concept creëert meer omzet

Door de toevoeging van het Emondt Multi Moment Concept kan de winkel zich aanpassen aan de behoeften van verschillende klanten op verschillende tijdstippen. Dit komt de klantenstroom en omzet ten goede en maakt de winkel meer flexibel. Het creëren van verschillende verkoopmomenten in de winkel kan de omzet en brutowinst per vierkante meter verhogen. Dit concept is succesvol toepast bij Bakkerij Koenen, wat Arjan Koenen ook terug ziet in de omzet.

Lucide gebaksvitrine

Onze lucide gebaksvitrine is een ware verleiding in de winkel. Met behulp van dynamisch licht worden de patisserie producten op een prachtige manier verlicht, waardoor de productbeleving maximaal is. Het creëert niet alleen extra aandacht, maar geeft ook een verhoogde zichtwaarde aan het gebak. Klanten kunnen de fijne details en kleuren van de lekkernijen beter waarnemen, waardoor hun verlangen om ervan te genieten alleen maar wordt versterkt.

Lucide gebaksvitrine
Blauwe zitbank Bakkerij Koenen

Sfeervolle bakker met accentkleur

De winkel van Bakkerij Koenen heeft een zorgvuldig gekozen interieur met aandacht voor details. De blauwe accentkleur, die overeenkomt met het logo, is te zien in de stoffering van de bank in het bakkerscafé. Hout en behang zijn gebruikt om warmte toe te voegen en er zijn opvallende fauteuils voor het raam geplaatst met een glimmende stof en een gewaagd patroon. Ook is er een grote groene wand boven de bank geplaatst als blikvanger, een ontwerp bedacht door Koenen zelf.

Werkeiland met wit behang met een reliëf

Éën Centraal werkeiland

Één centraal werkeiland biedt volledig zicht op de hele winkel. Om dit eiland extra te benadrukken is er voor gekozen om het wit te maken. De rest van de winkel bestaat voornamelijk uit zwarte tinten en houtmateriaal, waardoor het witte eiland extra opvalt. Het witte behang heeft een structuur dat zorgt voor een unieke schaduwwerking.

Zelfbedieningsmeubels

De zelfbedieningsmeubels hebben een zwarte basis met een zwart frame. De schappen daarentegen zijn juist weer van hout gemaakt. Op deze manier verhogen we de zicht- en attentiewaarde waardoor de producten extra opvallen. Hetzelfde soort hout zie je terug op meerdere plekken in de winkel, zodat het één geheel vormt.

Specialiteiten kast

De specialiteiten kast wordt extra benadrukt door het gebruik van andere soort schappen en tegels op de achterwand. Deze tegels zien we ook weer terug op de vloer rondom het werkeiland. Op deze manier zorg je weer voor een balans en één geheel.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Stuur ons een bericht

Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK