+31 55 200 2999

Ma-Vr: 9:00 - 17:00 | Storingsdienst 24/7 bereikbaar

WERKEN BIJ EMONDT

Zo voorkom jij problemen met jouw koeltechniek bij hoge temperaturen

Met de zomer voor de deur kunnen we weer tropische temperaturen verwachten. Natuurlijk betekent dit dat jouw koeltechniek extra hard aan de bak moet. Samen voorkomen we graag problemen die kunnen ontstaan door deze hoge temperaturen of oververhitting van jouw koeltechniek. Wij geven jou daarom verschillende tips om problemen te voorkomen.

1. Sluit deuren van koelcellen en koelmeubels

Om problemen te voorkomen, is het aan te raden om cel- en meubeldeuren zoveel mogelijk gesloten te houden en, indien nodig, zo kort mogelijk te openen. Door dit te doen wordt onnodige warmte buiten gehouden en blijft circulatie van koude lucht in stand.

2. Reinig de condensor regelmatig

Om te voorkomen dat uw installatie uitvalt als gevolg van hoge druk, is het belangrijk om de condensor goed schoon te houden. De condensor voert de warmte uit uw installatie af naar de buitenlucht. Het kan zijn dat er een laag stof op de condensor is ontstaan, waardoor de condensor verstopt raakt met vuil. Dit kan eenvoudig verwijderd worden met een zachte stoffer. Het is hierbij belangrijk om hierbij geen kracht te zetten. Doe dit bijvoorbeeld eens in het kwartaal.

Bob Maas Kwaliteitsvis in Goirle met een koeltoonbank van Emondt KMI en toonbankschalen van PEACK Interior.

3. Zorg voor ventilatie ruimte rondom de koeling

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de koelingen zodat de warmte goed kan worden afgevoerd. Afhankelijk van het type koeling heeft deze ventilatieroosters op wisselende plekken. Dit kan bijvoorbeeld aan de voorkant, achterkant of zijkant zijn. Houd er rekening mee dat deze ventilatieroosters vrij moeten zijn en plaats er dan ook geen meubels of producten/voorraad tegenaan. Staat de koeling in een kleine afgesloten ruimte die erg warm kan worden? Bekijk dan ook hier de ventilatiemogelijkheden.

4. Controleer deurrubbers

Deurrubbers die niet goed sluiten, kunnen ervoor zorgen dat warme lucht de koeling binnenkomt en de koeltechniek harder moet werken. Controleer daarom regelmatig de deurrubbers en vervang ze indien nodig. Zo sluit jouw koeling weer perfect en wordt de luchtcirculatie of koeling niet onderbroken.

5. Vermijd hittebronnen direct naast een koeling

Het klinkt wellicht als een logische tip, maar het komt vaak voor dat een koeling in direct zonlicht staat of direct naast een grote oven. Dit kan veel effect hebben op de prestaties van jouw koeling op warme dagen. Zorg er waar mogelijk voor dat direct zonlicht wordt afgesloten en dat ventilatie van bijvoorbeeld een oven niet in contact staat met de ventilatie van jouw koeltechniek.

Toonbank meubel van Emondt KMI in viszaak Maas in Goirle.

6. Zorg voor regelmatig én professioneel onderhoud

Een regelmatig onderhoudsschema voor koelingen kan ervoor zorgen dat problemen op tijd worden opgemerkt en verholpen. Plan daarom periodiek onderhoud in en zorg ervoor dat dit wordt uitgevoerd door een professional. Zo blijft jouw koeltechniek in topconditie.

7. Investeer in energiezuinige koelingen

Energiezuinige koelingen kunnen niet alleen helpen om problemen met koelingen bij hoge temperaturen te voorkomen, maar kunnen ook bijdragen aan lagere energierekeningen op de lange termijn. Overweeg daarom om te investeren in energiezuinige koelingen.
Door deze tips toe te passen kan de kans op problemen met koelingen bij hoge temperaturen worden verkleind en kan de levensduur van de koelingen worden verlengd. Het is daarom belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan het onderhoud van koelingen, vooral tijdens warme periodes. Heb je vragen of kunnen wij helpen om jouw zaak klaar te maken voor de toekomst? Neem dan gerust contact met ons op!
Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK