+31 55 200 2999

Ma-Vr: 9:00 - 17:00 | Storingsdienst 24/7 bereikbaar

WERKEN BIJ EMONDT

Toonbank Winkelinrichting

De toonbank als belangrijk onderdeel van uw marketingstrategie

Als ondernemer is het belangrijk om uw producten – zoals vers vlees, verse vis, banket of koeken – op een aantrekkelijke manier aan te bieden aan uw klanten. Daarom is het cruciaal om een goede marketingstrategie te hebben, waarbij de inrichting van uw winkel een belangrijke rol speelt. De toonbank is een van de belangrijkste onderdelen van uw winkelinrichting en kan zelfs gezien worden als het hart van uw marketingstrategie. In dit artikel bespreken we waarom de toonbank zo belangrijk is en geven we tips voor het optimaliseren van uw toonbank.

De functie van de toonbank

De toonbank is het eerste wat uw klanten zien wanneer zij uw winkel binnenkomen. Het is dan ook belangrijk dat deze er aantrekkelijk uitziet en past bij de uitstraling van uw winkel. Daarnaast heeft de toonbank nog een aantal andere belangrijke functies:
strikpatisserie-overzicht-3

1. Verkoop van producten

De toonbank is vaak het punt waar klanten afrekenen en waar zij de producten kunnen bekijken die u aanbiedt. Het is dan ook belangrijk dat de toonbank voldoende ruimte biedt voor de producten en dat deze op een overzichtelijke manier gepresenteerd worden.

2. Klantenservice

De toonbank is ook de plek waar uw medewerkers uw klanten te woord staan en hen van advies voorzien. Het is dan ook belangrijk dat de toonbank voldoende ruimte biedt voor uw medewerkers en dat deze goed bereikbaar zijn voor uw klanten.

3. Representatie van uw merk

De toonbank is vaak het eerste wat uw klanten zien en kan daarom gezien worden als de representatie van uw merk. Het is dan ook belangrijk dat de toonbank past bij de uitstraling van uw winkel en uw merk.
Maas Kwaliteitsvis in Goirle - 21

Tips voor het optimaliseren van uw toonbank

Nu we weten waarom de toonbank zo belangrijk is, geven we graag een aantal tips voor het optimaliseren van uw toonbank:

1. Houd het overzichtelijk

Zorg ervoor dat uw toonbank overzichtelijk is en dat uw klanten gemakkelijk kunnen zien welke producten u aanbiedt. Plaats bijvoorbeeld producten in groepjes bij elkaar en zorg voor voldoende ruimte tussen de producten.

2. Maak gebruik van duidelijke prijsaanduiding

Wanneer het aanbod (inclusief de prijs) voor een klant niet duidelijk is zal deze niet overgaan op aankoop. Door duidelijke prijzen te laten zien help je klanten met het maken van een keuze. Die keuze kan je ook sturen door bijvoorbeeld specifieke acties of extra verkoop te stimuleren.
Zwarte toonbank in slagerij Koen van Vugt

3. Zorg voor voldoende ruimte

Zorg ervoor dat uw toonbank voldoende ruimte biedt voor uw medewerkers en dat deze goed bereikbaar zijn voor uw klanten. Zorg er ook voor dat uw klanten gemakkelijk kunnen afrekenen en dat er voldoende ruimte is voor hun tassen en andere spullen.

4. Verlichting in de toonbank

Met heldere verlichting in de toonbank kan je producten zo mooi mogelijk presenteren. Ook is het mogelijk om specifieke LED kleuren in een toonbank verlichting te monteren zodat de primaire kleuren van het product er het beste uitkomt. Zo wordt veel een extra tint rood toegevoegd bij vlees en geel bij brood.

Wil je meer informatie over de specifieke mogelijkheden voor jou volgende toonbank? Bekijk dan onze op maat gemaakte koelmeubels. Of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

De toonbank als verkooppunt en visitekaartje

De toonbank kan niet alleen worden gebruikt om klanten te verwelkomen, maar ook als verkooppunt. Door producten bij de toonbank te plaatsen, worden deze extra onder de aandacht van de klanten gebracht. Bovendien kunnen klanten hier terecht voor het afrekenen en kunnen eventuele vragen worden beantwoord. Het is dan ook belangrijk om de toonbank op een slimme manier in te richten, zodat deze zo efficiƫnt mogelijk kan worden gebruikt als verkooppunt.

De toonbank is niet alleen belangrijk voor de verkoop, maar ook als visitekaartje van uw bedrijf. Klanten vormen namelijk vaak een eerste indruk van uw bedrijf op basis van de toonbank. Door de toonbank goed te onderhouden en deze aan te kleden met bijvoorbeeld een bedrijfslogo en een persoonlijke touch, maakt u een goede indruk op uw klanten.
Multivlaai in Dordrecht - 17

De toonbank als middel om klantrelaties op te bouwen

De toonbank kan ook worden gebruikt om klantrelaties op te bouwen. Door de toonbank als middelpunt in de winkel te gebruiken laat je ook ambacht zien in je winkel. Dit onderscheid een verswinkel van concurrentie zoals een supermarkt en zorgt ervoor dat u ook professioneel advies kan geven op het product.

Door klanten bijvoorbeeld te begroeten bij binnenkomst en een praatje te maken tijdens het afrekenen, voelen klanten zich welkom en gewaardeerd. Dit kan bijdragen aan het opbouwen van langdurige klantrelaties en positieve mond-tot-mondreclame.

Koeltechniek in een toonbank

Koeltechniek is een cruciaal aspect van toonbank winkelinrichting, vooral als het gaat om het presenteren en bewaren van bederfelijke producten zoals vis. Een goed werkende duurzame koelinstallatie kan ervoor zorgen dat de producten op de juiste temperatuur worden gehouden, zodat ze langer vers blijven en veilig kunnen worden geconsumeerd. Als versspecialist doe je er alles aan om je product zo vers en lekker mogelijk aan te bieden aan je klant. Leg je je product in een toonbank met niet de juiste koelinstallatie? Dan zal de kwaliteit van je product snel achteruit gaan.

Daarnaast kan een koeltoonbank ook bijdragen aan de presentatie van de producten, aangezien koeltoonbanken met aantrekkelijke verlichting je productpresentatie verbeteren. Het is belangrijk om rekening te houden met het energieverbruik van een toonbank bij de aanschaf. Omdat de koelinstallatie jaren lang meegaat levert een zuinige toonbank uiteindelijk veel geld op. Hiervoor moet je kijken naar de Total Costs of Ownership waar naast de aanschafprijs ook onderhoud en energieverbruik in zijn meegenomen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze toonbanken en hoe wij u kunnen helpen bij het inrichten van uw winkel? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van deskundige adviseurs staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van persoonlijk advies op maat. Bij Emondt KMI streven we ernaar om onze klanten te helpen hun winkelervaring te verbeteren en hun omzet te verhogen door middel van slimme en doordachte inrichting. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!
Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK