+31 55 200 2999

Ma-Vr: 9:00 - 17:00 | Storingsdienst 24/7 bereikbaar

WERKEN BIJ EMONDT

display Winkelinrichting

Het kiezen van de juiste winkelinrichting kan een cruciale factor zijn voor het succes van jouw winkel.
Ontdek welke soorten displays het beste passen bij jouw bedrijf en producten.

Een effectieve winkelinrichting kan een groot verschil maken in de manier waarop klanten jouw winkel ervaren en hoe ze jouw producten waarnemen. Een belangrijk onderdeel van de winkelinrichting is de display, waarmee je producten op een aantrekkelijke manier kunt presenteren. Er zijn verschillende soorten displays beschikbaar, van digitale displays of bestelzuilen, tot countertop en vloerdisplays, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Wij hebben de voor- en nadelen op een rijtje gezet voor je.

Trends in winkeldisplays

In de wereld van display winkelinrichting zijn digitale displays een opkomende trend. Deze displays maken gebruik van digitale technologie om producten op een innovatieve manier te presenteren. Hieronder vind je enkele trends en leveranciers voor digitale displays.

Interactieve displays:

Displays die interactie bieden met klanten zijn een groeiende trend in de detailhandel. Dit kan variëren van touchscreens waarop klanten productinformatie kunnen bekijken tot displays die klanten in staat stellen om producten te scannen en prijzen te vergelijken.

2. Personalisatie

Personalisatie is ook een belangrijke trend in de detailhandel. Digitale displays bieden de mogelijkheid om gepersonaliseerde content aan klanten te tonen op basis van hun interesses en gedrag.

3. Augmented reality

Augmented reality displays bieden klanten de mogelijkheid om producten op een innovatieve manier te bekijken. Bijvoorbeeld door het toevoegen van digitale elementen aan een fysiek product.
Maas Kwaliteitsvis in Goirle - 21

Winkeldisplay vs een bestelzuil

Bestelzuilen worden steeds populairder in winkels en horecagelegenheden. Deze zuilen bieden klanten de mogelijkheid om zelf hun bestellingen te plaatsen, zonder tussenkomst van personeel. Wij hebben de volgende voordelen gevonden voor het gebruik van een bestelzuil:

Voordelen van bestelzuilen in winkels

Bestelzuilen bieden verschillende voordelen voor zowel klanten als winkeliers. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste voordelen:

Efficiëntie

Bestelzuilen maken het bestelproces efficiënter doordat klanten zelf hun bestellingen kunnen plaatsen. Hierdoor wordt de wachttijd verminderd en kunnen winkeliers meer klanten bedienen in dezelfde tijd.
Zwarte toonbank in slagerij Koen van Vugt

Kostenbesparing

Doordat er minder personeel nodig is om bestellingen op te nemen, kan er bespaard worden op personeelskosten.

Verhoogde omzet

Bestelzuilen kunnen de omzet verhogen doordat klanten meer geneigd zijn om extra producten toe te voegen aan hun bestelling wanneer ze zelf bestellen.

Geen fouten

Doordat klanten zelf hun bestellingen invoeren, worden er minder fouten gemaakt bij het opnemen van de bestellingen.
Multivlaai in Dordrecht - 17

Echter zijn er ook nadelen te vinden:

Hoewel bestelzuilen in winkels veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden:

Vermindering van menselijk contact

Het gebruik van bestelzuilen kan de interactie tussen klanten en medewerkers verminderen. Sommige klanten willen mogelijk persoonlijk advies van een medewerker en voelen zich ongemakkelijk bij het gebruik van een machine om hun bestelling te plaatsen. Dit kan leiden tot een minder persoonlijke ervaring voor klanten.

Technische problemen

Bestelzuilen kunnen technische problemen hebben, zoals vastlopen of storingen. Dit kan leiden tot vertragingen en frustratie bij klanten die willen bestellen. 

Beperkte aanpassingsmogelijkheden

In tegenstelling tot het bestellen bij een medewerker, biedt een bestelzuil beperkte aanpassingsmogelijkheden voor speciale verzoeken of wijzigingen in een bestelling. Klanten moeten vaak op vooraf bepaalde opties klikken, daarom werkt een bestelzuil bijvoorbeeld erg goed bij een ijssalon of fastfoodketen, maar minder goed bij een slagerij of kaasspeciaalzaak 

Vloerdisplays

Een vloerdisplay is een groot display dat op de grond staat en meestal wordt gebruikt om producten op een opvallende manier te presenteren. Vloerdisplays kunnen variëren van eenvoudige kartonnen displays tot complexe displays met verlichting en interactieve elementen. Hier zijn enkele voordelen van vloerdisplays:

Voordelen van vloerdisplays

 • Opvallend: Vloerdisplays trekken de aandacht van klanten en kunnen helpen om jouw producten te onderscheiden van de concurrentie.
 • Veelzijdig: Vloerdisplays zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan producten, van boeken tot voedsel.
 • Interactief: Met de juiste technologie kunnen vloerdisplays worden voorzien van interactieve elementen, zoals touchscreens en augmented reality, waardoor klanten nog meer betrokken worden bij jouw producten.

Countertop displays

Een countertop display is een kleinere display die op een toonbank of tafel wordt geplaatst en meestal wordt gebruikt voor het presenteren van kleinere producten. Countertop displays zijn handig voor het uitlichten van producten bij de kassa of voor een impulsaankoop. Hier zijn enkele voordelen van countertop displays:

Voordelen van presentatie via countertop displays

 • Ruimtebesparend: Countertop displays nemen weinig ruimte in beslag en kunnen daarom in kleine ruimtes worden gebruikt, zoals op een toonbank.
 • Gerichte aandacht: Countertop displays bevinden zich vaak in de buurt van de kassa, waar klanten al op zoek zijn naar producten om toe te voegen aan hun aankoop. Dit maakt het gemakkelijker om gerichte aandacht te krijgen voor jouw producten.
 • Betaalbaar: Countertop displays zijn vaak betaalbaar en gemakkelijk te vervangen, waardoor het gemakkelijk is om te experimenteren met verschillende displays en producten.

Wanddisplays of wandpresentatie

Een wanddisplay is een display die tegen een muur wordt geplaatst en vaak wordt gebruikt voor het presenteren van producten die aan de muur moeten worden opgehangen. Wanddisplays kunnen variëren van eenvoudige planken tot complexe systemen met verlichting en bewegende delen. Hier zijn enkele voordelen van wanddisplays:

Voordelen van presentatie via wanddisplays

 • Ruimtebesparend: Wanddisplays nemen weinig vloeroppervlak in beslag en maken optimaal gebruik van de ruimte aan de muur.
 • Flexibel: Wanddisplays kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw producten en kunnen worden aangevuld met accessoires zoals haken en rekken.
 • Visuele impact: Wanddisplays kunnen helpen om jouw producten op te laten vallen en de aandacht van klanten te trekken.

Draaibare display presentatie

Een draaibare display is een display die kan worden gedraaid om verschillende producten te presenteren. Draaibare displays kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten producten en zijn vooral handig voor het presenteren van producten die veel variatie hebben, zoals kleding of schoenen. Hier zijn enkele voordelen van draaibare displays:

Voordelen van presentatie via draaibare displays

 • Ruimtebesparend: Draaibare displays nemen weinig vloeroppervlak in beslag en maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.
 • Flexibel: Draaibare displays kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw producten en kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten producten.
 • Interactief: Draaibare displays kunnen helpen om klanten betrokken te houden bij jouw producten en hen aan te moedigen om verschillende opties te bekijken.

Meer informatie

Het kiezen van de juiste display kan een grote impact hebben op de manier waarop jouw producten worden waargenomen door klanten. Door te overwegen welk type display het beste past bij jouw winkel en producten, kun je een aantrekkelijke en effectieve winkelinrichting creëren. Ben je benieuwd wat wij voor u winkelpresentatie kunnen betekenen? Neem dan eens contact op.
Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK