+31 55 200 2999

Ma-Vr: 9:00 - 17:00 | Storingsdienst 24/7 bereikbaar

WERKEN BIJ EMONDT

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een koeltoonbank?

Als je op zoek bent naar een koeltoonbank voor jouw bedrijf, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken, want de koeltoonbank is een belangrijk onderdeel van jouw winkelinrichting en kan een grote invloed hebben op het succes van jouw bedrijf. Hier zijn de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een koeltoonbank.

Capaciteit

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een koeltoonbank is de capaciteit. Je moet ervoor zorgen dat de koeltoonbank groot genoeg is om al jouw producten te kunnen tonen, maar ook niet te groot, zodat het geen onnodige ruimte in beslag neemt. De capaciteit die je nodig hebt, is afhankelijk van het type producten dat je verkoopt en de hoeveelheid die je wilt tonen.

Temperatuur

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een koeltoonbank is de temperatuur. Je wilt ervoor zorgen dat de temperatuur constant blijft en dat de koeltoonbank voldoet aan de vereiste wettelijke eisen. Afhankelijk van het type producten dat je verkoopt, kan de temperatuur variƫren. Zo hebben vlees- en visproducten een lagere temperatuur nodig dan zuivelproducten. Voor vlees is er een andere luchtvochtigheid nodig dan voor vis, en ook voor zuivel. Ieder product heeft zijn eigen vereisten.

Uitstraling

De uitstraling van de koeltoonbank is ook belangrijk, vooral als het gaat om de winkelervaring van jouw klanten. Het moet passen bij de rest van jouw winkelinrichting en de uitstraling van jouw bedrijf. Daarnaast moet het ook aantrekkelijk zijn voor klanten en hen uitnodigen om producten te kopen.

Energieverbruik

Het energieverbruik van de koeltoonbank is een belangrijke factor bij het kiezen van een koeltoonbank. Een energiezuinige koeltoonbank kan je op de lange termijn veel geld besparen op jouw energierekening en is daarnaast ook beter voor het milieu. Het is belangrijk om te kijken naar het energielabel en het energieverbruik van de koeltoonbank voordat je een keuze maakt. Probeer te kijken of je meerdere koelmeubelen kan aansluiten op dezelfde centrale installatie, dit scheelt veelal veel in energie ten opzichte van losse installaties in elke toonbank of koelmeubel.

Nieuw winkelinterieur van Visspecialist Van Lopik in Gorinchem

Merk en prijs

Tot slot moet u rekening houden met het merk en de prijs. Koeltoonbanken zijn er in verschillende prijsklassen, van budget toonbanken tot professionele toonbanken. Het is belangrijk om te kijken naar uw behoefte en waarvoor u de toonbank wil gebruiken. Veelal wordt vooraf niet goed gekeken naar de maandelijkse kosten in energieverbruik van een toonbank en alleen gekeken naar de aanschafprijs. Maak daarom een goede rekensom of laat je goed adviseren wat de totale kosten zijn (aanschaf, energieverbruik en onderhoud) van een koeltoonbank voordat je overgaat tot aankoop.

Conclusie

Bij het kiezen van een koeltoonbank zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Capaciteit, temperatuur, design, energieverbruik en prijs zijn de belangrijkste factoren die u moet overwegen. Door rekening te houden met deze factoren kunt u de juiste koeltoonbank kiezen die past bij uw behoeften en uw budget.

Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK