+31 55 200 2999

Ma-Vr: 9:00 - 17:00 | Storingsdienst 24/7 bereikbaar

WERKEN BIJ EMONDT

Winkelinrichting hout

Als je op zoek bent naar een natuurlijke en warme uitstraling voor uw winkelinrichting, is het gebruik van hout een uitstekende keuze. Hout is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat zowel modern als klassiek kan worden gebruikt. Bovendien kan hout in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de stijl van uw winkel.

Bij het inrichten van een winkel met hout is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten, zoals het type hout, de afwerking, de indeling en de verlichting. Hieronder worden enkele tips gegeven om uw winkelinrichting met hout tot een succes te maken.

Zelfbedieningswand met verse groenten

Types hout

Er zijn verschillende soorten hout die kunnen worden gebruikt voor een winkelinrichting. Enkele veelgebruikte massief houtsoorten zijn eiken, grenen, teak en beuken. Elk type hout heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling. Eikenhout heeft bijvoorbeeld een robuuste en stoere uitstraling, terwijl grenen juist een meer rustieke uitstraling heeft. Teakhout is duurzaam en heeft een warme uitstraling, terwijl beukenhout een moderne en strakke uitstraling heeft.

 

Echter is lang niet alle massieve hout geschikt om te gebruiken in iedere winkelinrichting. Massief hout kan slecht tegen vocht omdat het gaat werken wat resulteert in het krom trekken. Daarnaast zitten er bepaalde zuren in hout waardoor je het niet kan gebruiken in voedselwinkels waar het product verwerkt wordt.

Het alternatief: plaatmateriaal in houtlook

Plaatmateriaal in hout look is een populair alternatief voor massief houten platen in de bouw- en meubelindustrie. Dit type plaatmateriaal is gemaakt van verschillende materialen, zoals MDF, spaanplaat en multiplex, en heeft een afwerking die lijkt op echt hout. Het gebruik van plaatmateriaal in hout look biedt verschillende voordelen, zoals een lagere prijs dan massief hout, een grote variëteit aan afwerkingen en kleuren, en een stabiele en sterke structuur. Bovendien is plaatmateriaal in hout look gemakkelijk te bewerken en te verwerken, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen, zoals wandpanelen, meubels en vloeren.

Afwerking

Naast het type hout is de afwerking van het hout ook belangrijk. Zo kan het hout worden geschuurd voor een gladde afwerking, maar kan het ook worden geborsteld om een rustieke uitstraling te krijgen. Daarnaast moet het hout meestal worden gelakt, gebeitst of geolied om de kleur te veranderen en het hout te beschermen tegen slijtage en vocht.

Winkelaanzicht vanaf achter de toonbank

Wat is er nog meer mogelijk naast hout?

Als u op zoek bent naar alternatieven voor houten interieurs, zijn er verschillende opties beschikbaar die u kunt overwegen. Hieronder worden enkele alternatieven voor houten interieurs beschreven:

metaal

Metalen interieurs, zoals roestvrij staal of gegalvaniseerd staal, bieden een strakke en moderne uitstraling. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

beton

Betonnen interieurs zijn duurzaam en bieden een industriële uitstraling. Ze kunnen worden afgewerkt met verschillende texturen en kleuren om aan uw smaak te voldoen.

glas

Glas interieurs bieden een moderne en elegante uitstraling en zorgen voor veel natuurlijk licht in een ruimte.

baksteen

Bakstenen interieurs geven een warme en rustieke uitstraling en kunnen worden afgewerkt in verschillende kleuren en texturen.

Kunststof

Kunststof interieurs bieden een grote flexibiliteit in kleuren, patronen en texturen. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en kunnen in verschillende toepassingen worden gebruikt.

Natuursteen

Natuurstenen interieurs bieden een prachtige en luxe uitstraling en zijn duurzaam. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen.

Kurk

Kurk interieurs bieden een warme en natuurlijke uitstraling. Ze zijn duurzaam, hebben een goede akoestische isolatie en zijn gemakkelijk te onderhouden.

 

Kortom, er zijn veel alternatieven voor houten interieurs beschikbaar, elk met hun eigen unieke voordelen. Door verschillende opties te overwegen en uw smaak en behoeften in overweging te nemen, kunt u een interieur creëren dat perfect bij uw stijl past.

Zelfbedieningsmeubel met fruit en tapas

Advies door een professional

Wanneer je hout gebruikt in je interieur, is het belangrijk om je goed te laten adviseren over welk hout het meest geschikt is voor jouw toepassing. Hout is een prachtig en natuurlijk materiaal dat warmte en sfeer aan een ruimte kan geven, maar het is belangrijk om te weten dat niet alle houtsoorten geschikt zijn voor alle toepassingen. Belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden zijn: duurzaamheid, uitstraling, onderhoud, kosten, en waar het hout wordt toegepast.

 

Het is verstandig om je te laten adviseren door een professional, zoals een interieurontwerper of een houtexpert, om te bepalen welke houtsoort het beste past bij jouw specifieke toepassing en behoeften. Zo kun je ervoor zorgen dat het hout dat je gebruikt in je interieur niet alleen mooi en functioneel is, maar ook duurzaam en goed geschikt is voor zijn toepassing.

Emondt Multiclima

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Emondt KMI Fresh Food Interiors

EMONDT GROEP

Waar ben je naar op zoek?

EMONDT KMI
FRESH FOOD
INTERIORS

EMONDT
KOELTECHNIEK